29.08.2011.

Korumpirana direktorka osnovne škole u Kladovu

Prijem u radni odnos novih nastavnika zaustavila je direktorka osnovne škole u Kladovu, kršeći zakon o osnovama vaspitanja i obrazovanja (član 130), koji precizira da se odluka o prijemu u radni odnos radnika mora doneti u roku od 30 dana.

Razlog tome nije neiskustvo direktorke koja je skoro preuzela dužnost direktora, već zla namera da na mesto nastavnika zadrži nestručne osobe, koje po zakonu NE ispunjavaju uslove da budu nastavnici u osnovnoj školi.

Naime, nedelju dana pre objave konkursa za prijem u radni odnos, kada su svi u Kladovu znali da će konkurs biti raspisan, diplomirani profesor matematike i informatike, D. L. iz Beograda, je otišla da ostavi svoju radnu biografiju (CV). Tada je direktorka neljubaznim glasom odgovorila: ‘NAMA NIKO NE TREBA!!!’, ‘NAMA NIKO NE TREBA!!!’. Možda je to u  Srbiji u kojoj ona živi sasvim normalno, ali većina nas zna da je korupcija tu umešala prste.

Na konkursu objavljenom nedelju dana kasnije, prijavila se samo jedna osoba koja ispunjava sve uslove, ali nije podobna jer zna kako odjekuju tonovi ’NAMA NIKO NE TREBA!!!’, ‘NAMA NIKO NE TREBA!!!’.

Ostaje da se vidi šta će preduzeti nadležni organi, a roditeljima dece, kojima nastavu drže nestručne osobe, neka je Bog u pomoći!!!

3 коментара:

 1. Tako sam i ja prosla u jednoj becejskoj skoli...Medjutim ima direktora kojima treba strucan kadar za matematiku, pa ne moram sa takvim olosima da komuniciram...ja sam poslala dopise na mnoge adrese, direktorici te skole su nasli jos neke nedozvoljene stvari i smenili je,a prosvetnom inspektoru, kad me je navodno zvao na razgovor, sam rekla da sam vec nasla drugu skolu u koju sam primljena i da ne zelim da radim u skoli u kojoj se krsi zakon.

  ОдговориИзбриши
 2. RODITELJIMA ŽELIM DA JE BOG U POMOĆ. JA SAM PROSVETAR U PENZIJI I ZNAM DA BAR 50% PROSVETARA NE TREBAJU BITI U PROSVETI. UVEK JE BILO KORUPCIJE I BIĆE, ALI JE MNOGO BITNO KAKVI KADROVI SE PRIMAJU I KAKVI JOŠ UVEK RADE. RODITELJI, STANITE U ODBRANU PRAVDE I KVALITETNIH PROSVETNIH RADNIKA.KRENULO SE 2001. ALI JE PONOVO SVE PO STAROM. NIJE SVAKO ZA PROSVETARA- NE PRAVE SE EKSERI U ŠKOLAMA VEĆ LJUDI.

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман14. март 2013. 23:17

  Ako se roditelji nista ne pitaju i nista ih NE INTERESUJE onda treba Drzava da brine.Pa dokle.

  ОдговориИзбриши

Neprikladni komentari će biti obrisani.