24. 3. 2012.

Selo opustelo, hrana, naravno, poskupela

Godinama se vodi politika koja je uspešno dovela seljaka - do prosjačkog štapa. Sela se prazne, jer mladi u očaju traže posao u gradu umesto da žive komotno na svojoj dedovini. U selima su ostali samo stari ljudi koji se jedva prehranjuju umesto da pune ambare. Kuće su trošne, a neka sela koja su bila poljoprivredni centri nemaju ni prodavnicu.

Opštinski odbor SNS Kladovo je nezadovoljan i žestoko se protivi sadašnjoj agrarnoj politici koja je:
  • uvela porez na sve repro materijale za poljoprivredu
  • preraspodelila budžetska sredstva na štetu poljoprivrede
  • značajno usporila uspostavljanje neoghodnih institucija...
Takođe zahtevamo da se preispita privatizacija PTK Ključ jer slutimo da tu ima obeležija korupcije i da će to sve imati dalekosežne negativne efekte na poljoprivredu opštine Kladovo. Zaključujemo da nedostatak kredita i visoke kamatne stope ograničavaju mogućnost poljoprivrednih proizvođača da finansiraju osnovna sredstva, te mogućnost finansiranja poljoprivredno-prerađivačke delatnosti.

Enormno povećanje svih taksi pri izvozu poljoprivrednih proizvoda što umanjuje konkurentnu sposobnost ionako malog izvoza, odnosno minornog izvoza.

Ovakva agrarna i fiskalna politika aktuelne vlade dovela je do enormnog povećanja cene koštanja poljoprivrednih proizvoda i drastično smanjila konkurentnost sposobnosti domaćeg proizvoda.


SRPSKA NAPREDNA STRANKA - Kladovo

3 коментара:

  1. Анониман26. март 2012. 09:03

    Ako vama jedino u ovoj opštini smeta loša privatizacija Ključa, onda NE HVALA!!!

    Ovo ostalo je sve priča za malu decu. POREZ? Koja stranka može smanjiti porez u Srbiji? Kako? Od čega ćete posle isplaćivati plate vašim činovnicima? Naravno, kad ove njihove otpustite.

    Ajde kažite realno otpustićemo činovnike, a ušteđene pare preusmeriti u poljoprivredu. Tako bi već moglo, a vi hoćete da ovce budu na broju i da vuk bude sit. E pa to ne može.

    Prestanite da lažete ovaj narod. I vi i svi ostali. Dajte predložite konkretno šta ćete uraditi. Pustite se smešnih obećanja. Narod nije glup!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na komentaru, ali ovo nije kompletan program Napredne stranke. Ovo je samo isečak iz programa, pa da ne bude zabune.
    Info Kladovo

    ОдговориИзбриши
  3. NEKA BUDU SVI STRPLJIVI SNS CE PREPORODITI OPSTINU I NJENE ZITELJE,SAMO 6 MAJA GLASAJTE ZA SNS,U KAMENICI SE URADILO VISE ZA 6 PROTEKLI MESECI NEGO ZA PROTEKLI 8 GODINA,ZAR TO NIJE OBMANA,NARODE SAMO NAPRED SA NAPREDNJACIMA DO POBEDE

    ОдговориИзбриши

Neprikladni komentari će biti obrisani.