11. 4. 2011.

Planinarsko društvo VRH Kladovo

Planinarsko društvo „Vrh“ Kladovo započelo je rad kao udruženje građana. Osnivačka Skupština je održana 29. februara 1996. godine. Društvo je bilo upisano u Registar društvenih organizacija i udruženja građana SUP-a Bor, OUP-a Kladovo, a od 01.06.1999. godine u Registar sportskih organizacija kod nadležnog ministarstva. U tom periodu Društvo broji 20 članova i prosečno je organoizovalo šest akcija godišnje. Predsednik Društva je bio Mitar Jokić.

Na redovnoj izbornoj sednici Skupštine Društva, koja je održana 16. februara 2001. godine, dolazi do izbora novog rukovodstva i tom prilikom je za predsednika izabran Dimitrije Singurilović.

Planinarsko društvo „Vrh“ je 2002. i 2003. godine organizovalo Republičku planinarsku akciju „Izlet na Miroč“ i to dosta uspešno. Predivni predeli Đerdapske klisure i planine Miroč, plene svojom lepotom i mame sve ljubitelje prirode. Želja nam je da republičku akciju ponovo vratimo u naš kraj.

Punih osam godina, Društvo je, pod vođstvom Dimitrija Singurilovića, okupljalo sve zaljubljenike u planinarstvo i uspešno rešavalo sve nedaće, koje su se našle na putu ovom malom, ali kompaktnom Društvu. Društvo je, u ovom periodu, steklo mnogo prijatelja, a među planinarima Srbije izgradilo imidž jednog druželjubivog društva, sa kojim mnoga društva žele da se druže i organizuju zajedničke akcije.

Bilo je za to vreme mnogo lepih, nezaboravnih akcija, uspona, druženja, osvojenih vrhova, puno bi nam papira trebalo da ih sve popišemo, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Na svojoj redovnoj izbornoj sednici Skupštine Planinarskog društva „Vrh“, koja je održana 24. februara 2010. godine, došlo je do promene rukovodstva, sa ciljem da se unese nova energija i da se nastavi sa radom, već utabanim stazama, čvrstim korakom i željom da se zadrži duh planinarstva i ljubavi prema prirodi.

Već je 2010. godina pokazala da je Društvo sazrelo i spremno da se uhvati u koštac sa svim problemima, koji prate jedno ovako malo planinarsko društvo u sredini kakva je Opština Kladovo. Ono što raduje, to je spremnost rukovodstva da istraje u realizaciji svih ciljeva, koje kladovski planinari postavljaju svom rukovodstvu.

Želja nam je da se Društvo omasovi i podmladi. Dođite da prirodu očistimo, održavamo je i u njoj uživamo.

„Svrha života je živeti u skladu sa prirodom“ - Zeno

Zvanični sajt http://www.pdvrh.org.rs/