18. 5. 2014.

Tri kritične tačke u Kladovu

Štab za vanredne situacije u Kladovu ocenio je danas da su najkritičnije tačke u ovoj opštini Stari grad (Fetislam) i sela Mala Vrbica i Davidovac.

Članovi štaba su obišli sva kritična mesta, a džakove za odbranu su donirali Turn Severin iz Rumunije, HE “Đerdap 1” i “Đerdap usluge”, a u akciju odbrane od poplave uključena su sva javna preduzeća.


U Maloj Vrbici su, kako navode u štabu, ugrožena četiri domaćinstva, a problemi su i u tri kanala za atmosfersku vodu koja ide u Dunav.

U selu Ljubičevac su se stanovnici sami organizovali i dežuraju.

- Ljudi ima dovoljno, ne nedostaje i volja da se pomogne, a to je najvažnije u ovom trenutku. Nema mesta panici i sve je pod kontrolom - rekao je predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina.

Za ugrožene je obezbeđeno stotinu mesta u kampu Karataš i još pedeset u hotelu Đerdap.

Štab je zaključio da su potrebni: hrana za bebe, pelene, konzervirana hrana, sredstva za higijenu i ćebad.

Uhapšen zbog prevare u službi

Kladovo: Uhapšen zbog prevare u službi
Pripadnici policije iz Kladova, odredili su meru zadržavanja D.T. (1973.) iz Negotina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u službi. Sumnja se da je D.T. kao odgovorno lice jedne firme, aprila 2011. godine, doveo u zabludu ovlašćeno lice Fonda za razvoj Republike Srbije da odobri kredit u iznosu od milion 644 hiljada dinara, po programu za konkurisanje Fonda, kao i da je ova sredstva preneo na žiro račun D. M. i  J.N i na taj način ovim licima pribavio protivpravnu imovinsku korist. D. T. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti predat nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju policije.
TV Bor