22. 9. 2011.

Oliver Dulić posetio Kladovo

Ministar životne sredine,prostornog planiranja i rudarstva, Oliver Dulić, posetio je Kladovo i sa predsednikom Opštine ,Dejanom Nikolićem, svečano otvorio rekonstruisan i renoviran objekat Predškolske ustanove “NEVEN”, čiju je dogradnju sufinansirala Republička vlada. Novo arhitektonsko rešenje obuhvata dve terase, kao i posebne sanitarne čvorove za decu i zaposlene. U centralnom hodniku postavljeno je stepenište i teretni lift za transport hrane na sprat. Autor projekta je Ninuška Pešić, dipl.ing.arh., zaposlena u Direkciji za planiranje i izgradnju Kladova. Funkcionalnije, opremljenije I estetski privlačnije obdanište, okuplja 153 malisana u 7 vaspitnih grupa.

Novinu u ovogodišnjem radu predstavlja angažovanje stručnog saradnika,diplomiranog psihologa, Ljubice Popović, koja će raditi u sinergiji sa decom, vaspitačima i roditeljima.
Ministar, Oliver Dulić je naglasio u razgovoru sa predsednikom Opštine, Dejanom Nikolićem da će nadležno Ministarstvo pružiti svestranu pomoć u realizaciji izrade Prostornog plana, Glavnog plana regulacije opštine Kladovo, kao i Plana detaljne regulacije mesne zajednice Tekija.

Na kraju radne posete Kladovu, ministar Oliver Dulić pustio je u rad Deltinu fabriku za preradu otpadnih ulja i zauljenih voda.