25. 8. 2011.

Digitalni mamograf u Kladovu

Zdravstveni centar u Kladovu dobio je  mamograf , koji je Vlada Japana darovala ovoj ustanovi u okviru projekta "Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u republici Srbiji".
Kladovo je šesto mesto u Srbiji  koje je od japanske vlade dobilo mamograf i prateću opremu za skrining.

link: rtvbor


Završen trg Kralja Petra

Investicioni radovi na uređenju trga Kralja Petra privode se kraju.Predstoji hidroizolacija fontane na centralnom ostrvu sa završnom bojom i oblaganje zidova crvenim granitnim pločama.Najavljeno je postavljanje urbanog mobilijara-klupa,držača za bicikle i drugo,kao i postavljanje stubova rasvete na stepeništu ka dunavskom keju.

U kladovskom parku Jezero završene su pergole na glavnom ulazu ,kao i na centralnom platou,a postavljene su i drvene talpe za sedenje.Fontana je u potpunosti u funkciji  i u toku su završni  radovi na popločavanju staza i setvi travnog semena. U toku je i izgradnja Dečjeg grada u parku.Završeni su radovi na nasipanju brda,urađeni su temelji prve ulazne kapije,betoniraju se ulazne stepenice sa rampom i u toku je geodetsko obeležavanje staza i stepenica.

Zlatna bućka Đerdapa je završena

Pobednici ovogodišnje 28. „Zlatne bućke Đerdapa“ su braća Goran i Zoran Milivojević iz Kladova koji su u dva takmičarska dana „izbućkali“ devet somova ukupne težine 41 kilogram. Ukupan ulov 70 takmičara svrstanih u 35 posada iz brojnih gradova Srbije, Mađarske, Slovenije i Republike Srpske je bezmalo 222 kilograma. Manifestacija je u potpunosti uspela, jer je Tekija minulih dana ugostila par hiljada turista prezadovoljnih kako samim takmičenjem tako i brojnim pratećim sadržajima. Najbolju riblju čorbu pripremio je Aleksandar Majstorović iz Beograda.

Link: http://rtvbor.rs/sr_lat/vesti-rtv-bor/vesti-sport/3502-zlatna-bucka-djerdapa.html