9. 6. 2015.

Da li se zatvara Club Fusion?

Dragi prijatelji Club "Fusion", Kladovo, ljubitelji muzike i kulture u Kladovu ovom prilikom želim da Vam prenesem par svežih informacija. Novopečena "vlast" u našem malom mestu je danas na sastanku odlučila da onemogući dalji rad kluba "Fusion". Prostorije koje je klub koristio u svrhu održavanja koncerata, poetskih večeri, izložba slika i fotografija, promocije muzike i kulture i humanitarnih akcija sada više neće biti namenjene u tu svrhu. Sujeta, gramzivost i politička halapljivost pojedinaca i vladajuće strukture vlasti rešila je da "stavi ruku" i na naš jedini emocijonalni ventil. Informacije iz pouzdanog izvora kažu da u ambijentu, u kome ste do sada imali prilike da uživate u raznim kulturnim dešavanjima, od danas prelaze u ruke političara i udruženja privatnih preduzetnika. Očigledno im nije dovoljno ono sto već sada zaradjuju pa su rešili da na štetu kulture i edukacije omladine u Kladovu, a prostorije Kluba "Fusion" se nalaze u "Domu Omladine" u Kladovu, promene namenu i prilagode svojim halapljivim apetitima.

Šta to znači? To znači da posle sinoćnjeg nesvakidašnjeg nastupa svetski poznatih izvođača "The Coathangers" i fenomenalne atmosfere kojoj su mnogi mogli da prisustvuju, više NEĆEMO imati prilike da svedočimo takvim nastupima. Maloumnost i nedostatak kulturne svesti vladajućih struktura u našem gradu dolazi do izražaja svakim novim potezom. Posledice koje će proizaći iz ove odluke opštinske vlasti su apsolutno nemerljive. Ove informacije i stav koji proizilazi iz ove objave su lično moje, i ja Emilio Poljak jasno i glasno stojim iza napisanih reči.

Ako Vam je stalo da mesto kao sto je Club "Fusion" Kladovo i dalje postoji na mapi kulturnih dešavanja, i imate želju da i u buduće prisustvujete fenomenalnim događajima, pozivam Vas sve da se pridužite borbi za opstanak jedinog, ponavljam JEDINOG mesta u gradu koji uz pomoć Centra za Kulturu dovodi svetski poznate izvođače da nastupaju u našem malom mestu. O daljim akcijama i situaciji oko svega gore navedenog bićete blagovremeno obavešteni. U međuvremenu zamolio bih Vas sve da podelite ovaj post kako bi se sto dalje čulo i videlo šta nam se sprema. Imamo samo dva izbora a to je da ćutimo i pomirimo se sa sudbinom ili da jasno i glasno iskaženo svoj stav i mišljenje o svemu ovome.

Hvala svima, Emilio Poljak!