20. 10. 2013.

Direktorka vrtića Neven rešila svetsku ekonomsku krizu

Direktorka vrtića Neven iz Kladova je uvidela da je osnovni problem našeg društva veliki broj nezaposlenih građana, pa je odlučila da se sa problemom ozbiljno suoči i da ga saseče u korenu.

“Svakog meseca ćemo imati otvorene konkurse za razna radna mesta i omogućićemo svakom da konkuriše. Na taj način ćemo pokrenuti ogroman broj nezaposlenih građana, kojima moramo obezbediti da rade”, kaže direktorka vrtića Neven.

Na pitanje da li ima posla za toliki broj nezaposlenih, direktorka odgovara: “Evo vidite, mi sada imamo troje ekonomista i primićemo četvrtog po konkursu koji je u toku. Međutim, svaki konkurs zahteva mnogo posla: treba razvrstati prijave, treba testirati kandidate i još mnogo toga. To je prouzrokovalo povećanje obima posla, zbog čega ćemo morati sledeći mesec komotno da zaposlima još dve osobe, a i za njih treba raspisati konkurse, što dodatno opterećuje naše kapacitete i zahteva nove radnike.” objašnjava direktorka.

Nacionalna služba za zapošljavanje - NSZ se oglasila obaveštenjem za javnost u kome izjavljuju da odavno nisu čuli bolji predlog i predlažu da i ostale državne institucije slede predlog direktorke vrtića Neven.

Udruženje Informatičara Srbije je pokušalo da ospori algoritam zapošljavanja koji je predložila direktorka, ali su testiranjem došli do neočekivanog rezultata: “Još je Ajnštajn uvideo čudne pojave u teoriji statistike, ali nije imao nijedan primer da to praktično dokaže. Predlog direktorke u potpunosti potkrepljuje tvrdnje koje je Albert Ajnštajn izložio početkom 20 veka. Sada imamo neoborive dokaze da je Ajnštajn bio u pravu!” zadovoljno je objašnjavao predsednik udruženja Petar Palidrvca.

Kako saznajemo od neimenovanog izvora, Evropska unija na zatvorenoj sednici za javnost razmatra ideju direktorke vrtića Neven i predlaže da se ovakve ideje moraju primenjivati u svim državama Evropske unije, kako bi se rešila svetska ekonomska kriza 21. veka.