10. 2. 2012.

"Greben" je isplovio

Ledolomac "Greben", koji se u medijima sve češće spominje je isplovio iz Tekije da bi odradio zadatak za koji se cele godine pripremao. Đerdapsko jezero je zaleđeno od hidroelektrane "Đerdap 1" do Lepenskog vira i privremeno je sprečena plovidba ovim delom Dunava. 

Ledolomac „Greben“ će narednih dana razbijati led na Dunavu kako bi se sprečilo stvaranje ozbiljnijih ledenih čepova i omogućila bezbedna plovidba rečnih konvoja iz podunavskih zemalja.

Proizvodnja struje u Đerdapskim hidroelektranama je sigurna i bez obzira na količine leda koje pristižu biće isporučene dogovorena količina električne energije.

Četrdeset pacijenata u Kladovu na zračenju


 

Kako objavljuje Politika u poslednja tri meseca terapiju zračenjem u Zdravstvenom centru Kladovo  je primilo preko stotinak bolesnica.
Trenutno se na terapiju zračenja nalazi 40 pacijentkinja obolelih od malignih bolesti koje su došle čak sa teritorije Vojvodine. Na ovaj način će se rasteretiti lista čekanja u Institutu za onkologiju Vojvodine i ekonomično se iskorišćavaju raspoloživi kapaciteti u Kladovu.