22. 6. 2011.

Hotel Aquastar Danube u Kladovu

Na svom putu od izvora u podnožju, planine Švarcvald u Nemačkoj, pa sve do svog uliva u Crno more, najveća i najlepša reka Evrope piše i pamti vekove i istoriju. Ali svoj najveći trag Dunav ostavlja u Đerdapskoj klisuri, najlepšem i najuzbudljivijem delu svog toka ka Crnom moru.
Upoznati Đerdap, najveću i najlepšu rečnu klisuru u Evropi i istoimeni nacionalni park, pravo je uživanje i avantura. Moćni rečni tok, izuzetne dubine i širine, gde tišinu remeti samo cvrkut ptica i sum vode, morate doživeti, reći su tu nemoćne!
U svom najlepšem delu, Dunav se okitio nekim od najlepših i najvažnijih utvrđjenja i gradova u ovom delu sveta. Počevši od impozantne Golubačke tvrđave, Lepenskog vira, Trajanove table, Diane, Fetislama pa sve do ostataka čuvenog Trajanovog mosta.
Na 10 km od izlaska iz Đerdapske klisure i zone nacionalnog parka nalazi se Kladovo, grad nadaleko čuven po svojim alasima i kavijaru, kao i po svom gostoprimstvu i ljubaznosti….
(Bazen hotela "Aquastar Danube")
Neposredno uz najlepšu plažu na ovom delu Dunava , tik uz samu obalu , ugnezdio se centar za odmor i rekreaciju, objekat visoke kategorije – Hotel "Aquastar Danube", koji po svom kvalitetnom programu i velikom broju sadržaja , stoji "rame uz rame" sa najvećim objektima tog tipa u regionu.
Objekat visoke kategorije opremljen je sa 45 visoko kvalitetnih soba i 9 lux apartmana, koji svojim izgledom i opremljenošću spadaju u najlepše i najbolje u donjem toku Dunava. Na površini od 800 m² prostire se Spa i Wellness centar koji iz svog sklopa sa ponosom ističe bazen sa slanom vodom, saune, jacuzzi, kadu za aroma terapiju, masažere i brojne trim i fitnes mašine, koje čak i profesionalne sportiste ne ostavljaju ravnodušnim.
U nekom od barova i restorana posetioci mogu da uživaju u vrhunskim jelima i pićima, sa svih meridijana, koje pripremaju najbolji kuvari i barmeni iz ovih krajeva. Ljubazno osoblje stara se da svaki trenutak proveden u hotelu bude nezaboravan i uzbudljiv. Hotel obiluje raznovrsnim rekreacionim i turističkim programima kao što su "zdrav život", lov i ribolov i nautika.
Ovde su idealni uslovi za održavanje seminara, jer hotel poseduje konferencijsku salu sa 70 mesta. Moguće je panoramsko razgledanje grada i okoline, posete kulturnim i istorijskim lokalitetima, vožnja brodom i biciklom ,itd…
- Višednevni boravak u ovom vrhunskom centru za odmor i rekreaciju opustiće vas i relaksiraće vas do te mere da ćete zaboraviti na sve vaše stresove i obaveze koje nosi život modernog i uspešnog ćoveka - porućuju iz hotela "Aquastar Danube".
Izvor: eKapija

Kamp Karataš

Omladinski kamp Đerdap je osnovan kao društvena organizacija 1991. godine i predstavlja pravnog naslednika ORA "Đerdap".
Zahvaljujući razumevanju i pomoći Hidroelektrane "Đerdap" i Ministarstva za omladinu i sport, razvoj Kampa je u stalnoj uzlaznoj liniji.
Pošto su aktivnosti i zadaci prevazišli organizacione mogućnosti društvene organizacije, Omladinski kamp 1997. godine osniva preduzeće Omladinski sportski kamp "Đerdap", ustanovu za sportske delatnosti, organizaciju i realizaciju različitih kulturno vaspitnih i sportskih programa, za decu, omladinu i starije kategorije.
Kamp organizuje i realizuje: omladinske sportske škole, sportske kampove i pripreme sportskih ekipa, sportska takmičenja, radničko sportske igre, kreativne radionice, umetničke kolonije, ekološke škole i programe, rekreativnu nastavu i školu u prirodi.
Za sve navedene aktivnosti Kamp poseduje organizacione i materijalne preduslove za optimalnih uslova za realizaciju različitih projekata. Takođe pruža usluge nautičkog, lovnog i ribolovnog turizma i kompletnu logistiku. Kamp realizuje većinu svojih aktivnosti u naselju graditelja "Đerdapa", potom akcijaškom naselju i u zoni Nacionalnog parka "Đerdap".

SMEŠTAJ

Sa velikim zadovoljstvaom želimo da Vam predstavimo naše smeštajne kapacitete. U ponudi su nam dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani. Osim toga, OK "Đerdap" raspolaže i sa osam osmokrevetnih bungalova, izuzetno funkcionalnih i pre svega moderno opremljenih. Izgrađeni su u starom vlaškom stilu, te se i po svojoj arhitekturi uklapaju u kulturno nasleđe ove regije.
OK "Đerdap" raspolaže sa sedam paviljona, koji su specijalno adaptirani za smeštaj omladinskih selekcija. Svaki ulaz je opremljen sa devet trokrevetnih i jednom dvokrevetnom sobom sa kupatilom, takođe u ulazu se nalazi i društvena prostorija koja je idealna za teroretsku nastavu. Opremljena je školskim klupama, školskom tablom i tv prijemnikom.
Raspolažemo i sa devet moderno opremljenih apartmana.