7. 6. 2012.

Tamo gde je DUNAV najlepši...

Sportski centar Jezero savremeno opremljen i uređen obezbeđuje uslove za održavanje sportskih takmičenja kao i pripreme sportista.
Kontakt tel. 019/801 210

Hotel Đerdap nalazi se u centru Kladova na samoj obali Dunava.
Kontakt tel. 019/801 010

Hotel Aquastar Danube nalazi se na samoj obali Dunava u neposrednoj blizini gradske plažej
Kontakt tel. 019/810 810

Omladinski kamp Đerdap
Kontakt tel. 019/809 555

Opština Kladovo se nalazi na istoku Srbije, na površini od oko 63000 hektara. Na istoku i severoistoku Dunav predstavlja granicu, ne samo opštine Kladovo, već i Srbije sa Rumunijom.

Stara čaršija - uži centar grada pod zaštitom je države. Ispunjen je restoranima, picerijama, poslastičarnicama,...

Bogato kulturno istorijsko nasleđe koje su Rimljani ostavili na današnjoj teritoriji opštine Kladovo, počinje Trajanovom tablom, nastavlja se putem Via Traiana, koji je Trajan sagradio do Diane, rimskog kastruma sagrađenog početkom II veka n.e. i dalje do mesta gdeje premostio Dunav, sagradivši velelepni most.

Srednjovekovna tvrđava Fetislam je sagrađena 1524. godine na temeljima rimskog utvrđenja Zanes. Današnji oblik je dobila početkom XIX veka, kada je Mahmud II vršio pripreme za osvajanje Evrope.

Na mestu gde je Dunav svojim šarmom i snagom impresionirao čednost i lepotu Karpatskih planina, rođena je Đerdapska klisura, najveća i najlepša klisura Evrope
Na izlasku iz tesnaca, Dunav umoran i opušten pravi meandar u obliku glave konja, vidljiv i prepoznatljiv iz svemirskih visina.

Нема коментара:

Постави коментар

Neprikladni komentari će biti obrisani.