21. 11. 2012.

Poništen javni konkurs u vrtiću Neven


Direktorka predškolske ustanove Neven je odlučila da više ne poštuje Zakon o radu i Zakon o osnovama sistema obrazovanja i poništila je javni konkurs za radno mesto koje je sama raspisala.

Pretpostavlja se da je direktorka verovala da se na raspisan konkurs niko neće javiti, što bi joj omogućilo da na dato radno mesto zaposli nestručnu osobu, ali planovi su propali, s obzirom da u Kladovu i celoj Srbiji ima dosta nezaposlenih.

Kad su prijave za radno mesto stigle, direktorka je brže-bolje otrčala do Nacionalne Službe za Zapošljavanje-NSZ u Kladovu da poništi javni konkurs i tako pakosni plan ostavi za drugu priliku, kada se na konkursu niko neće javljati.

Sve ovo bi prošlo bez ikakvih posledica da nije bilo savesnih građana koji su u NSZ primetili poništen konkurs i slučaj prijavili inspekciji.

Treba ispitati ulogu u svemu ovome i zaposlenih u NSZ u Kladovu koji nisu obavestili nijedno nezaposleno lice da je prvobitni konkurs bio raspisan. NSZ je pokazala svoje pravo lice i koliko im je stalo da zaposle nezaposlene građane.

Na mnoga pitanja tačan odgovor ćemo imati nakon uviđaja Inspekcije i pretpostavlja se da će slučaj biti prosleđen javnom tužiocu.

Za sad ostaje zabeležen pokušaj da se ograniči pravo građana na slobodno zapošljavanje, za šta je predviđena kazna zatvorom do godinu dana.
----------------------------------------------------
Kako ocenjujete rad direktorke predškolske ustanove Neven?

3 коментара:

  1. Jel moguce da niko nema komentar na ovakvu mahinaciju?!

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je moguce u Kladovu kada se diriguje sa opstinskog vrha,direktori ostaju nemi zarad svoih pozicija i interesa!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Ajde direktorka recite svima koliko košta radno mesto i da li to radno mesto može na rate da se isplati?

    ОдговориИзбриши

Neprikladni komentari će biti obrisani.