4. 4. 2011.

Televizija Kladovo

Radio Televizija Kladovo krenula je sa radom septembra 2003.godine. Kada smo počeli da radimo imali smo jasnu viziju - da budemo hroničar života u opštini Kladovo i da postanemo deo života svojih gledalaca.
Naše temeljne vrednosti i oslonci u realizaciji su poverenje gledalaca čije potrebe i zahtevi nas motivišu za redovno i svakodnevno praćenje svih aktuelnosti iz grada, kao i poverenje i podrška poslovnih partnera.
Dodelom dozvole za emitovanje programa na lokalnom nivou za opštinu Kladovo od 2008.godine televizija Kladovo ostaje kao jedini emiter na ovim prostorima.
Dobijanjem dozvole za emitovanje celokupnog programa na lokalnom područiju na vremenski period od osam godina na lokaciji Kulma podignut je stub veličine 25 metara kako bi se zadovoljili profesionalni standardi zemaljske radiodifuzije.
Po strukturi Televizija Kladovo spada u grupu emitera koji emituje celodnevni program i sadrži: informativni, obrazovni, kulturno zabavni, dečiji, muzički, filmski i seriski program.
Tako postavljen koncept odgovara prostoru koji svojim signalom pokriva TV Kladovo. Sadržaji koji se plasiraju, bilo kao dnevna informacija ili analitički obradjene teme, zasnivaju se prvenstveno na činjenicama, dogadjajima i ličnostima sa lokalnog nivoa.
Visok rejting obezbedjen je i televizijskom informacijom, odnosno nastojanjem da svi dogadjaji koji se prate budu pokriveni autentičnom slikom.
Informativna funkcija ostvaruje se i preko servisnih informacija, izuzetno značajnih u uslovima retke naseljenosti, staračkih domaćinstvava, neredovnog javnog prevoza i dr.
Zato servisne informacije dominiraju u svakodnevnom programu.
Edukativnost u programu Televizije Kladovo predstavlja nastojanje da se gledaocima proširi znanje i u onim programskim oblastima, žanrovima i formatima koji ne pripadaju kulturno - obrazovnom prograu. Ovo se prvenstveno odnosi na dokumentarni i muzički program koji afirmiše bogato nasledje, kulturu i običaje brojnih manjina i etničkih grupa koji žive na ovom prostoru, ali i narodu u susedstvu u republici Rumuniji.
U ostvarivanju ovako postavljenog koncepta posebna pažnja posvećuje se programskim akcijama koje služe afirmaciji vrednosti na kojima se zasniva program Televizije Kladovo, a to je su informacija sa lica mesta, servis gradjana, aktivno učešće gledalaca u kreiranju programa, nova saznanja, savremen TV izraz.
Do sada smo vrlo uspešno realizovali projekte sa kojim smo konkurisali kod Ministarstva kulture. Radi se o projeltima nacionalnih manjina "Život i običaji Vlaha u ključu" i "Transparentnost u životu i običajima Rumuna".U oblasti javnog informisanja realizovali smo u 2008. godini projekat "Zašto smo seksualno nepismeni" i u realizaciji smo projekta namenjenog programu podrške dece i mladih "Učenjem do znanja -znanjem do imanja".
Potvrda da je Televizija Kladovo profesionalna mediska kuca koja svakodnevno obogaćuje svoj program a sve u cilju osvajanja većeg boja gledalaca je da smo poželi da emitujemo program "Nacionalne Sinergije" koja prestavlja jedinstven TV program na teritoriji cele Srbije. Gledaoci TV Kladovo imaju mogućnost da prate bogat i raznovrstan sadržaj koji će u velikoj meri povećati i razvoj i kvalitet našeg programa.
Trudimo se da budemo prepoznatljiva i konkurentna medijska kuća sa obavezom da se i dalje razvijamo i usavršavamo.
Imajući u vidu da gotovo trećina stanovništva živi i radi u zemljama Zapadne Evrope i Skandinavije naš program mogu da prate U REALNOM VREMENU naši zemljaci na radu u inostranstvu kao i svi ostali koji potižu iz naših krajeva, pa ih s vremena na vreme uhvati nostalgija za rodnim krajem.
Kontinuirano prihvatamo inovacije kao i razvojne i preduzetničke sposobnosti za pouzdan i prosporitetan opstanak na tržištu.

Izvor sa sajta: http://www.tvkladovo.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Neprikladni komentari će biti obrisani.